# 1

Onafhankelijk

Wij zijn geen makelaar of verkoper van je bedrijf, maar onafhankelijke adviseurs in jouw belang. Wij begeleiden je tot aan de overdracht. 

Concrete exit strategie!

Wij helpen ondernemers binnen het MKB die hun bedrijf binnen 1 tot 5 jaar willen overdragen en zeker willen zijn van een "soepel" traject.  

Door een overdracht strategisch en met een goed plan aan te pakken, vergroot je als ondernemer de kans op een succesvolle overname voor beide partijen tot wel 85%.

Een goede voorbereiding is hierbij essentieel, of je nu van plan bent om het bedrijf aan je kinderen over te dragen, te verkopen aan een andere ondernemer of investeerder. Iedere overdracht vraagt een andere strategie en inrichting van je bedrijf. 

Wij zijn er om je te helpen, vanaf je eerste gedachte aan een overdracht, tot aan het besluit dat je bedrijf er nu écht klaar voor is

Iedere overdracht is anders!

Afhankelijk van je voorkeur voor het soort overdracht, optimaliseren we samen je organisatie. Dit draagt bij aan een soepele overdracht, een hogere verkoopwaarde en een vloeiende due diligence. Samen werken we aan de volgende onderdelen:

  • Motivatie, persoonlijke- en zakelijke doelen
  • Visie, focus en strategie tot aan de overdracht
  • Positionering van de organisatie
  • Uitlijning van het product- en servicesportfolio
  • Klant- en leveranciersmanagement
  • Optimalisatie van de financiële structuur
  • Stroomlijnen en verbeteren van processen
  • HR beleid en continuïteit medewerkers
Contact opnemen

# 2

Maatwerk

Iedere overdracht is anders en vraagt om maatwerk. Van je motieven, je persoonlijke- en zakelijke doelen tot aan de concrete stappen die je gaat zetten om je bedrijf te optimaliseren voor juist 'dat type' overdracht. 

# 3

Frisse Blik

Bij een overdracht van je bedrijf, heb je vaak veel gevraagde en ongevraagde adviseurs om je heen. 

Maar, vraag je eens af, heb je een paar écht onafhankelijke, ervaren en kritische ogen tot je beschikking die steeds weer een frisse blik en een eerlijke mening geven? 

Optimaliseer je bedrijf!

Veel ondernemers vragen hun accountant om advies bij een overname of overdracht. Niks mis mee, maar vaak weten zij ​vooral veel over de ​financiële aspecten en zijn ze minder thuis in bedrijfskundige aspecten en vraagstukken rondom de positionering van het bedrijf. Laat daar nou net onze kracht liggen. 

We houden bij het optimaliseren en positioneren van je bedrijf sterk rekening met de mogelijke koper. Het is namelijk belangrijk dat die koper straks een 'beetje verliefd wordt' op je bedrijf. Maar, ieder soort koper zal andere wensen hebben. Wil de overnemende partij vooral toegang tot een nieuwe markt, synergievoordelen behalen, marktaandeel vergaren of juist een technologische voorsprong opbouwen? Feit is dat je alle onderdelen van je bedrijf hierop uit kunt lijnen.

Kortom, onze expertise ligt op bedrijfskundige aspecten en vraagstukken rondom de positionering van het bedrijf. Wij kijken naar jouw specifieke situatie en doelstellingen om ervoor te zorgen dat je bedrijf optimaal gepositioneerd wordt voor een succesvolle overname.

Contact opnemen

samenwerken? 

Ons bedrijf richt zich op MKB-ondernemers die hun bedrijf binnen 1 tot 5 jaar willen overdragen. We hebben geen voorkeur voor een specifieke sector of branche, omdat elk bedrijf uniek is.

Onze werkwijze is simpel: jij bepaalt hoe vaak en hoe lang we aan de slag gaan. Wij hebben geen opzegtermijn of andere lastige constructies. Wel spreken we van tevoren af wat we van elkaar verwachten en hoe we gaan samenwerken.

We bieden gevraagd en ongevraagd advies, een onafhankelijke blik en eerlijke persoonlijke feedback. Jij blijft echter altijd de baas over je bedrijf en beslist zelf of je onze adviezen wilt opvolgen.

# 4

Niet voor iedereen

Wij geloven sterk in het reduceren van complexiteit bij alles wat we doen. We komen dan ook snel tot de kern van waar het echt om draait en zorgen voor pragmatische ideeën en oplossingen die gelijk toepasbaar zijn. 

Verwacht je ellenlange analyses of uitputtende rapporten, dan zijn we waarschijnlijk geen goede match.  

Contact opnemen

Het team

Ons team bestaat niet alleen uit onszelf, maar ook uit een netwerk van deskundige specialisten die we kunnen inschakelen voor verschillende onderwerpen. We hebben veel ervaring in het begeleiden van ondernemers bij de voorbereiding op een bedrijfsoverdracht. We begrijpen de uitdagingen en risico's die zich kunnen voordoen en hebben de kennis, expertise en ervaring om je door het gehele proces te begeleiden.

Raymond van Doorn

Raymond heeft al meer dan 50 organisaties geholpen bij het positioneren en klaarmaken van hun bedrijf voor overdracht, in verschillende sectoren. 

Zijn aanpak is helder, pragmatisch en creatief. Hij is goed in het terugbrengen van complexe onderwerpen tot simpele keuzes en zorgt voor veel draagvlak voor verandering.


Rick Hamster

Rick heeft als ondernemer veel ervaring met het klaarstomen van organisaties voor overdracht. Zelf heeft hij  al meerdere malen een overdracht succesvol uitgevoerd.

Hij vindt het geweldig om samen met andere ondernemers het beste uit hun bedrijf te halen en combineert zijn scherpe realiteitszin met een gezonde dosis humor.

Copyright © 202​3 The Company Fellows 
The Company Fellows is een handelsnaam van Aaim​ B.V.

KvK nr. 56880383   |   Tel: ​ 030 - 22 733 77   |   info@thecompanyfellows.nl

MELD je NU AAN

gratis 
masterclass

Bedrijfs-
overdracht 

(voor DGA / directie)

Bedankt, je aanmelding is ontvangen. We nemen snel contact met je op!
Je bericht is niet compleet ingevuld. Probeer het opnieuw!